Smyrna tafelkleden

Smyrna tafelkleed of Perzische tafelkleden

Wanneer u op zoek bent naar een Smyrna tafelkleed, bent u vast opzoek naar een ouderwets wollen, ook wel pluche tafelkleed genoemd in Perzische stijl. Het is een retro tafel pronkstuk, dat vroeger maar ook nu nog op vele tafels ligt. Op de alledaagse keukentafel worden Smyrna tafelkleden gebruikt om het interieur te verfraaien met vele kleuren en mooie franjes. Het is een erg sterk product en door de uitstekende kwaliteit kleur en slijtvast.


Perzisch tafelkleed in Smyrna stijl ook wel pluche genoemd

Een Smyrna tafelkleed heeft een Perzische en oosterse stijl en wordt ook tegenwoordig nog veel op tafel in huis tot in de hotel- en horecabranche toegepast. Ze geven een gezellige en warme indruk en versterken door hun zachtheid en diepe kleuren zoals rood, blauw of bruin met crème en gele tinten bijvoorbeeld de ouderwetse en retro stijl het interieur. Daarom worden smyrna en nostalgische kleden voor op de tafel ook regelmatig in de volksmond pluche tafelkleden genoemd.  

Een ouderwets pluche tafelkleed voor uw ouders of grootouders.

Regelmatig horen wij van klanten dat ze voor hun vader, moeder, opa of oma naar een tafelkleed op zoek zijn. Dan vallen er vele termen zoals pluche, ouderwets, Perzisch of smyrna tafelkleed. Zoals gezegd lagen dit soort kleden vroeger veel op de tafels en bent u in deze categorie tafelkleden in onze webshop op de juiste plaats. Vroeger werden deze bij verschillende winkels in ieder dorp in vele kleuren en stijlen verkocht. Maar tegenwoordig vindt u ze steeds minder in fysieke winkels. Vandaar dat wij deze speciaal voor de mensen die naar een smyrna tafelkleed zoeken in deze webwinkel verkopen..

Ronde smyrna tafelkleden

Tevens hebben wij een ruim assortiment samengesteld in de categorie rond smyrna tafelkleed welke met jarenlange ervaring samengesteld is. Ons gerenommeerd familiebedrijf werkt al jaren actief samen met groothandel en leverancier voor de meubel en interieurbranche. Vandaar dat we precies weten waar onze klanten naar op zoek zijn. Zo hebben wij ook regelmatig de vraag naar ronde smyrna tafelkleden en dat is dan ook de reden dat deze in goede kwaliteit in ons assortiment voorkomt. Daarnaast hebben we een categorie ronde tafelkleden waar alles samenkomt zoals ook handweef en tafellakens.

Een tafelkleed van wol
Een smyrna tafelkleed is 100% vervaardigd uit wol van schapen. Dit gegeven toont daarom direct die nostalgische achtergrond van dit product. Vroeger waren er nog geen fabrieken die deze in de massa produceren en daarom komt er nogal wat bij kijken om wollen tafelkleden te produceren. Dit is dan ook bij de echte smyrna producten, zoals wij deze in ons assortiment hebben, in de kwaliteit en afwerking te zien. Er zijn meer bedrijven die deze producten aanbieden, maar vaak hebben deze niet de kwaliteit, kleur, zachtheid en uitstraling zoals het hoort te zijn.     

Een smyrna tafelkleed kopen en online bestellen

Wanneer u een smyrna tafelkleed of ouderwetse Perzische kleed van 100 procent scheerwol  online wilt bestellen zit u bij ons goed. Wij hebben een ruim assortiment in vele afmetingen en kleuren, zoals rood, blauw en bruin in verschillende patronen. Uiteraard kunt u daarbij kiezen voor een vierkant tafelkleed, maar ook ronde tafelkleden hebben wij in ons assortiment.

Heeft u vragen over de kleur, afmeting, kwaliteit of wilt u graag advies? Twijfel dan niet om telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. We staan u graag persoonlijk te woord. Tevens hebben wij een winkel waar vele smyrna tafelkleden te zien zijn.

De meest voorkomende afmetingen en formaten zijn:

-  50 x 90 cm
-  70x140cm
-  120x120cm
-  140x170cm
-  140x220cm
-  150cm rond

Afmeting en formaat van een smyrna tafelkleed kiezen:

Een tafelkleed hoort 20-30 centimeter over de tafel heen te hangen. Het moet dus in totaal ongeveer 50 centimeter groter zijn. 


Voorbeeld 1:
Een tafel van 100x130 cm kies dan de afmeting 140x170 cm

Voorbeeld 2:
Een ronde tafel met een diameter/doorsnede van 100 centimeter is geschikt voor de afmeting 150rond. 

 

Onze contactgegevens zijn:
Telefoonnummer: 0315 651332
E-mailadres: info@tafekleden.nl