Kerst tafelkleed

Kerstmis staat voor samenzijn met familie en vrienden. Een compleet gedekte tafel laat zien dat je graag aandacht aan hen besteed. Een kerst tafelkleed mag daarom niet ontbreken. Wil je een mooie kerst tafelkleed kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Speciaal voor kerstmis hebben wij een categorie samengesteld met kerst tafellakens zodat je eenvoudig het perfecte kerstkleed kunt uitzoeken.

Kerstkleed afstemmen op de tafel

Indien je een tafelkleed voor Kerstmis gaat kopen, bedenk dan vooraf welk servies je gaat gebruiken en wellicht in welke kleur je de kerstboom gaat versieren. Een aantal kleuren kerst tafelkleden zijn vrij universeel en typisch te gebruiken voor deze gelegenheid, zoals een rood tafelkleed of een tafelkleed in zilver. Hoe beter je in staat bent om het kerstlaken en de rest van de entourage op elkaar af te stemmen, hoe beter de omgeving één geheel is en dat zal de sfeer ten goede komen.

Waarom zou je een kerst tafelkleed kopen?

Een kerstkleed heeft verschillende functies. Praktisch gezien beschermt een tafelkleed met kerst de tafel tegen vlekken en vuil. Er gaat met Kerstmis natuurlijk aardig wat eten over de tafel. Vooral bij het populaire gourmetten of fonduen loopt je tafel kans op vetvlekken en krassen. Met een kerst tafelkleed voorkom je dit.

Sfeer en warmte met een kerstkleed

Buiten de praktische functie heeft een chique opgedekte tafel natuurlijk iets bijzonders. Je gasten zullen zich direct speciaal voelen als ze aan tafel mogen waar verschillende sets bestek liggen, wijnglazen en waterglazen staan, mooie servetringen met servetten daarin. Hieronder kan een kerst tafelkleed niet ontbreken. Dit maakt het geheel af!

Indien je de kerstversiering vrij neutraal houdt, zoals zilver of wit, kun je de tafel hierop afstemmen en een tafelkleed in taupe gebruiken. Dit oogt rustig en dat zal ook de sfeer aan tafel rust geven.

Vorm van de tafel en het kerstlaken

In de meeste eetkamers zal een rechthoekige tafel staan. Vooral met kerst, indien je gasten hebt uitgenodigd, zal de tafel al snel vol zitten. Omdat je te maken hebt met twee tafelhoofden, zal degene die op de kop zit dit onbewust voelen. Er ontstaat een onbewuste hiërarchie. Beter zou zijn om een ronde tafel neer te zetten met kerst, waar iedereen gelijk is en iedereen evengoed bij het eten kan. Een rond tafelkleed met kerst doet dan goed dienst.

Afmeting van het kerst tafellaken

Let goed op de afmeting indien je een kerst tafelkleed kopen gaat. Het mooiste is als het kerstlaken aan alle kanten van de tafel zo'n 15 tot 20 centimeter over de tafel valt. Te korte kerst tafellakens zullen te klein lijken voor de tafel. Te lange zijdes aan een kerstkleed laten een slordige indruk achter.